Gyártók Hirtelen jött dizájnercsere a Bentley-nél

Hirtelen jött dizájnercsere a Bentley-nél

Biró Csongor | 2015.06.05 09:19

Hirtelen jött dizájnercsere a Bentley-nél

Nem magyarázta meg a Volkswagen-csoport, miért távozott hirtelen a Bentley dizájncsapatának éléről Luc Donckerwolke, aki korábban a Lamborghini, az Audi és a Seat arculatát is igazgatta.

A Red Dot díjas 49 éves belga tervező utódja az 53 éves Stefan Sielaff lett, aki július elsejétől a potsdami dizájnközpontből a brit márkához távozik.

Donkerwolcke májustól irányította a Bentley arculatát. Márciusban kisebb botrányt kavart, amikor Facebookon azzal vádolta meg az új Lincoln Continental tervezőit, hogy az általa megrajzolt új Bentley Flying Spurt másolták le. Donckerwolke nevéhez fűződik az Audi R8 Le Mans, a Lamborghini Murcielago, a Lamborghini Gallardo és a Seat Tribu SUV koncepció.

Donckerwolke tervezte az egyik legagresszívebb Lamborghinit

Sielaff 1990-től dolgozik a Volkswagennél, karrierjét Audik belsejének tervezésével kezdte. Három évig dolgozott a DaimlerChryslernél, ahonnan 2006-ban tért vissza és az Audi dizájnfőnöke lett. 2012-től a Volkswagen dizájnközpontjának lett a vezetője Potsdamban, illetve a VW-csoport autóinak a belső berendezéséért is ő felel, új pozíciójától függetlenül. A Bentley-nél végzett munkájáról Rolf Frech műszaki igazgatónak ad számot, a csoportszintű belsők tekintetében pedig Walter de Silva a főnöke.

Kiemelt Partnereink