Gyártók Hideg télre készül a Lamborghini

Hideg télre készül a Lamborghini

autopro.hu/V.M. | 2022.08.02 14:23

Hideg télre készül a Lamborghini

Fotó: Lamborghini Media Center

Az olasz sportautó-gyártó az év első felében rekordot állított fel kiszállításokban és nyereségességben is, a vállalat most azonban nem egy hasonlóan sikeres második fél évre, hanem téli földgázhiányra készül.

A Lamborghini jelenleg azon dolgozik, hogy biztosítsa gázellátását a közelgő tél idején arra az esetre, ha az orosz gáz importja még tovább apadna Európában – mondta el Stephan Winkelmann vezérigazgató az eredmények ismertetésekor. Megnyugtatásul közölte továbbá, hogy az olasz kormány eddig prioritásként kezelte a gázellátás garantálását, ennek megváltozásának jelét pedig nem látják.

Az első hat hónapban 5090 darabot szállított ki autóiból a Lamborghini, 4,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A bevétel 31 százalékkal 1,3 milliárd euróra, míg a nyereség döbbenetes mértékben, 70 százalékkal 425 millió euróra emelkedett.

Érdekesség, hogy az eladásokban mostanra sokkal meghatározóbbá vált az Urus SUV, mint a sportautók, a crossover ugyanis az értékesítések 61 százalékát generálta.

A közeljövőben a Lamborghini piacra viszi a nemrég kivezetett Aventador utódját, illetve az Urus felfrissített változatát – írta meg a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink