Gyártók Hibás motorok miatt perlik a Renault-Nissant

Hibás motorok miatt perlik a Renault-Nissant

autopro.hu/V.M. | 2022.06.22 15:22

Hibás motorok miatt perlik a Renault-Nissant

Fotó: Renault Newsroom

A Renault és a Nissan több mint ezer vásárlója perelte be a francia-japán autógyártó párost, mivel az nem hívta vissza bizonyos benzinmotorokkal szeret járműveit.

A Franciaországban bírósághoz forduló mintegy 1100 autótulajdonos szerint a gyártóknak visszahívást kellett volna indítaniuk miután műszaki problémát fedeztek fel abban az 1,2 literes benzinmotorban, amit 2012 és 2016 között 400 ezer európai járműbe építettek be.

A vásárlók első körben nem követelnek kártérítést, ahelyett bizonyítani kívánják, hogy a gyártóknak valóban vissza kellett volna hívniuk az érintett gépjárműveket.

Nincs biztonsági kockázat

A Renault korábban azt közölte, hogy az érintett motorok, amik Spanyolországban és Nagy-Britanniában készültek, túl sok olajat fogyasztanak, de ez nem jelent biztonsági kockázatot. Közlekedésbiztonsági szervek csakugyan nem rendeltek el visszahívást – írta meg a Reuters.

A Renault az ügyfelei mostani lépésére válaszul jelezte, hogy nem kíván kollektív tárgyalásokat folytatni, azonban arra nyitott, hogy a felperesekkel külön-külön egyezzen meg a kártérítésről.

A Nissan szintén megszólalt az ügyben, azt tanácsolva azon vásárlóinak, akik járművében hibás erőforrás van, hogy először keressenek fel egy szakszervizet, ahol aztán megvizsgálhatják a motort.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink