Gyártók Hibás kamerák miatt hívja vissza autóit a Tesla

Hibás kamerák miatt hívja vissza autóit a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2023.07.27 08:19

Hibás kamerák miatt hívja vissza autóit a Tesla

Fotó: Tesla

A Tesla visszahív bizonyos Model S, Model X és Model Y járműveket, mert előfordulhat, hogy az autó elülső kameráinak dőlésszöge nem igazodik a specifikációhoz, ami a kamerák, és annak képeire támaszkodó biztonsági funkciók hibás működését eredményezheti.

Hirdetés

A Tesla Model S, X és Y autókban az automatikus vészfékezés, a sávtartó asszisztens és az ütközéselkerülő asszisztens hibásan működhet az elülső kamerák helytelen dőlésszöge miatt. Az autóvezető ráadásul nem tudja, hogy ezek a funkciók nem érhetők el, mert az autó nem ad ki semmilyen figyelmeztetést erről, emiatt előfordulhat, hogy a vezető nem elérhető funkciókra hagyatkozik, ami növelheti az ütközés kockázatát, ezért hívják vissza az autókat.

Az NHTSA hivatalos jelentése szerint összesen 1337 amerikai jármű érintett a visszahívásban, és a becslések szerint ezek 80 százalékánál jelentkezik a hiba. A visszahívás részét képezik a január 24. és július 10. között gyártott Tesla Model S autók, 2023. január 17. és július 10. között gyártott Model X-ek, valamint az április 27. és július 13. között készült Model Y járművek.

Az austini székhelyű autógyártó 83 garanciális igényt és két helyszíni jelentést azonosított, amelyek összefüggésben lehetnek a visszahívás által leírt problémával, de nem tud olyan balesetről, sérülésről vagy halálesetről, amely ezzel a hibával állhat kapcsolatban – írja az InsideEV-s.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink