Gyártók Három év alatt harminc modellt dobna piacra a Nissan

Három év alatt harminc modellt dobna piacra a Nissan

autopro.hu/P.B. | 2024.03.25 10:26

Három év alatt harminc modellt dobna piacra a Nissan

Fotó: Nissan's Global Newsroom

A Nissan Motor március 25-ei közlése szerint a japán OEM harminc új modellt dob piacra a 2027 márciusában végződő pénzügyi évig, és célja, hogy globálisan egymillió járművel növelje eladásait.

Hirdetés

Japán harmadik legnagyobb autógyártója a középtávú üzleti tervének frissítését jelentette be, e szerint hat százalékot meghaladó üzemi haszonkulcsot és harminc százalékot meghaladó részvényesi hozamot kíván elérni 2027-re.

A Nissan úttörő volt az elektromos járművek terén a teljesen akkumulátoros Leaf piacra dobásával, de azóta az amerikai rivális Tesla és a kínai BYD is háttérbe szorította az elektromos szegmensben. A japán autógyártó célja, hogy az évtized végére a globális eladásainak hatvan százalékát az elektrifikált járművek – köztük hibridek is – adják.

A következő három évben a Nissan harminc új modellje közül 16 lesz elektromos. A Nissan azt tervezi, hogy harminc százalékkal csökkenti az elektromos járművek következő generációjának költségeit, hogy 2030-ra előállítási költségeik összehasonlíthatóvá váljon a belső égésű motoros modellekével – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink