Gyártók Hamarosan jöhet a VW ikonikus kisbuszának elektromos változata

Hamarosan jöhet a VW ikonikus kisbuszának elektromos változata

autopro.hu/P.B. | 2020.08.28 12:21

Hamarosan jöhet a VW ikonikus kisbuszának elektromos változata

Fotó: Volkswagen Newsroom

A háromhetes gyári leállás alatt a Volkswagen haszongépjárművekre szakosodott üzeme előkészítette több modell gyártásának beindítását is. A tervek szerint a Multivan és a teljesen elektromos ID.Buzz gyártása 2022-ben indulhat el, de jön az ikonikus T1-es mintájára készült, újragondolt T 6.1-es, másnéven Bulli új, elektromos változata is.

A koronavírus-járvány miatti leállások ellenére a VWCH (Volkswagen Commercial Vehichles) hannoveri gyárában megtartották a nyári leállást is, ez három hétig tartott. Ezalatt viszont nem tétlenkedtek az üzemben, hanem a Volkswagen közleménye szerint ötszáznál is több átalakítást végeztek el, hogy előkészítsék a gyárat új modellek gyártására.

2021-ben jelenhet meg az ikonikus T1-es mintájára átalakított új T 6.1-es, vagy másnéven Bulli. Emellett a Multivan hagyományos hajtású és hibrid változata, és az ID.Buzz teljesen elektromos modellje jelenik meg a következő két évben a Volkswagen haszongépjárművei közül.

A nyári munkák során előkészítették a fenti modellek karosszériaelemeit gyártó és festő gyártósorokat, valamint az Amarok gyártósorait eltávolították, hogy legyen hely az ID.Buzz összeszerelésére.

Kiemelt Partnereink