Gyártók Gyártási rekordot állítana idén a Toyota

Gyártási rekordot állítana idén a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2024.01.16 08:16

Gyártási rekordot állítana idén a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

Hivatalosan meg nem erősített információk szerint a Toyota Motor 2024-ben 10,3 millió járművet gyártana globálisan. Ezzel a japán vállalat több járművet állítana elő egy év leforgása alatt, mint korábban bármikor.

Hirdetés

A Reuters a Nikkei üzleti lap jelentése alapján arról ír, hogy a Toyota a hibrid modellek erős értékesítési számaira alapozva készül növelni kibocsátását, továbbá kihasználná, hogy a félvezetők és más komponensek hiánya enyhülőben van.

A 10,3 millió jármű közül – amelyben a Lexus márka típusai is szerepelnek – 3,4 millió darabot Japánban, míg 6,9 milliót a külföldi egységeiben készül legyártani a Toyota.

Az eladások alapján a világ legnagyobb autógyártójának számító vállalat hosszabb távú célja, hogy termelését évi 10,5 millió járműre növelje. Ezenkívül a teljesen elektromos autók szegmensében lemaradásba került vállalat idén körülbelül 250 ezer, míg jövőre 600 ezer ilyen gépkocsit kíván legyártani – írta a Nikkei.

A Toyota még nem hozta nyilvánosságra, hogy a 2023. évben hány jármű gördült ki üzemeinek kapuin, az azonban már ismert, hogy az első 11 hónapban 9,2 millió járművet gyártott. A vállalat nem kommentálta érdemben a mostani értesüléseket.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink