Gyártók Gyárat épít az Infiniti Európában

Gyárat épít az Infiniti Európában

autopro.hu | 2013.10.17 15:38

Gyárat épít az Infiniti Európában

250 millió font összértékű beruházás vette kezdetét a nagy-britanniai Sunderlandben, ezzel 23 éves "csöndet" tör meg az autómárka.

– A már létező sunderlandi gyár eddig is a legnagyobbnak számított az Egyesült Királyság autóiparát tekintve, az Infiniti Q30 gyártási feltételeinek biztosítása még inkább felértékeli a létesítmény tevékenységét. A fejlesztés jótékony hatással lesz a beszállítói láncra, emellett a jövő iránti elkötelezettségünket is tanúsítja – nyilatkozta Trevor Mann, az Infiniti vezető alelnöke.

Látszólag visszafogott mértékű a bővítés, valójában a meglévő gyárterület hatalmas

– Ez egy szimbolikus lépés az Infitini részéről. Ez a beruházás erősíti európai jelenlétünket, amely márkánk egyik kiemelkedő piaca, s a fejlesztés hozzájárul Q30-as modellünk értékesítésének 2015-ig tervezett felpörgetéséhez – tette hozzá Fintan Knight, az Infiniti regionális alelnöke. Beszédében utalt a dízájn központra Paddingtonban, a Cranfieldbeli technológiai központra, valamint az Infiniti Racing Teammel kialakított partneri együttműködésre is.

A márka két vezető képviselője nemcsak a szimbolikus utalások mellett a gyakorlatban is feltörte a területet az új létesítmény megalapozásaként.

Az első "kapavágás" megtörtént Sunderlandben

A leendő gyárépületek 25 ezer négyzetméteren fogják kiszolgálni a karosszériaépítést és az Infiniti Q30 összeszerelését. A fejlesztéssel 280 új munkahely jön létre Sunderlandben, a beszállítókat is beleszámítva összesen 1000 állást teremt a beruházás.

Itt készül majd az Infiniti Q30. Még csak a koncepciómodellt ismerjük - kétségkívül szemrevaló alkotás.

23 éves csöndet tör meg az Infiniti: ennyi ideje nem kezdtek új autómárka gyártásába az Egyesült Királyságban.

Kiemelt Partnereink