Gyártók Felpörgette kínai eladásait a Tesla

Felpörgette kínai eladásait a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2021.06.14 11:22

Felpörgette kínai eladásait a Tesla

Fotó: teslamotorsinc.sharepoint.com

Áprilisban némileg talán meglepő volt a Tesla eladásainak száma Kínában, az amerikai elektromosautó-gyártó a vártnál kevesebb járművet értékesített az országban. Májusban már nem volt ezzel gondja a vállalatnak.

Hirdetés

A hivatalos kínai eladások szerint a Tesla 33.463 Model 3 és Model Y autót értékesített májusban – ebből 21.936 talált gazdára Kínában, a maradékot exportálta a gyártó. Áprilisban ennél jelentősen kevesebb, 25.845 autót adott el a vállalat – állítólag áprilisban egy időre leállt a sanghaji üzem gyártósora, de ezt nem erősítette meg a Tesla.

Márciusban a májusinál valamivel több autót, 35.500 példányt adott el a Tesla, de a tavalyi, járvánnyal terhelt évhez képest ez is növekedésnek számít.

A Tesla sanghaji gyárának maximális kapacitása évi 500 ezer autó lesz, ám jelenlegi állapotában 450 ezer autó legyártására alkalmas. A Model 3 és a Model Y modellek készülnek Kínában, ám a tervek szerint a Tesla bővítené a sanghaji üzemet, és globális exportközpontot hozna itt létre – írja az electrive.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink