Gyártók Felpörgeti elektrifikációját a Toyota

Felpörgeti elektrifikációját a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2023.02.14 08:17

Felpörgeti elektrifikációját a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota Motor fel fogja gyorsítani az akkumulátoros elektromos autók piacra vitelét – közölte a vállalat jövendőbeli vezérigazgatója, aki ugyanakkor aláhúzta, hogy nem hagyják el eddigi stratégiájukat, ami a többféle alternatív hajtástechnológiába fektetésen alapul.

Hirdetés

A hibrid technológia éllovasának tekinthető Toyota már többször is hangoztatta, hogy a piaconként eltérő mobilitási lehetőségek és igények fényében nem célszerű csak egy hajtásrendszerbe fektetni. A vállalat ennek megfelelően máig nagyban épít hibrid járműveire, miközben a hidrogén üzemanyagcellás és hidrogén belső égésű motoros hajtásokat is fejleszti.

A vállalat az akkumulátoros elektromos hajtásba is régóta befektet – például szilárdtest akkumulátorok fejlesztésével –, most pedig Koji Sato, aki április 1-től tölti be a vezérigazgatói pozíciót, közölte, hogy felgyorsítják az akkumulátoros járművek piacra vitelét a Lexus márkára fókuszálva.

Ugyanakkor kiemelte, hogy „nem az akkumulátoros elektromos autókra való gyors átállásról van szó”, hozzátéve, hogy tartani fogják magukat a több hajtásrendszerre építő stratégiájukhoz.

Pusztán kommunikációs hiba

A Toyotát a múltban többször is támadták a túl lassú elektrifikációja miatt. Sato szerint viszont a kritikusok által észlelt lassúság fele részben csak kommunikációs problémákból ered.

A Reuters beszámolója szerint továbbá megerősítette, hogy a Toyota tartja magát korábbi céljához, ami 2030-ra évi 3,5 millió akkumulátoros elektromos jármű értékesítését irányozza elő.

Sato 1992 óta dolgozik a Toyotánál, 2016 óta a Lexus vezető mérnöke. Áprilisban, mikor elképzeléseiről többet is meg fog osztani, a Toyota alapítójának unokáját, Akio Toyodát váltja a japán autógyártó óriás élén.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink