Gyártók Ezt a Cupra modellt fogják Győrben gyártani

Ezt a Cupra modellt fogják Győrben gyártani

autopro.hu/K.K. | 2022.12.08 07:19

Ezt a Cupra modellt fogják Győrben gyártani

Fotó: Seat Media Center

Az új Cupra Terramar 2024-ben kerül a piacra és az Audi Hungaria fogja gyártani. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a plug-in és mild hibrid verzióban - de tisztán elektromosban nem – készülő spanyol autó hány lóerős lesz és mennyibe fog kerülni.

Egyelőre nem sokat tudni a Cupra Terramarról, amelyet a gyártó először a Cupra jövőjéről szóló rendezvényen mutatott be 2022 júniusában. A modellt 2024-től a győri Audi gyárban fogják gyártani, a neve pedig egy katalóniai település előtt tiszteleg, ahol a márka 2018-ban indult. Habár az árról és a teljesítményről még nem állnak rendelkezésre információk, legalább addig pozitívan véleményezhetjük a spanyol újoncot.

Az arcvonalon olyan jól ismert dizájnelemek, mint a hűtőrács és a keskeny fényszórók keverednek új stíluselemekkel, mint például a háromrészes, háromszögletű nappali menetfények. Az erőteljes kialakítású oldal első pillantásra az Audi Q4-re emlékeztet és a vékony, valamint vízszintesen húzott hátsó fényszóróba torkollik.

Elektrifikált meghajtás

A Terramar hajtásopcióiról valamit már biztosan tudunk: nem lesz tisztán elektromos. A Cupra egy új plug-in hibrid hajtással kínálja majd a modellt, ami tisztán elektromos hatótávot biztosít 100 kilométerig. Aki dugós csatlakozó nélkül szeretne útnak indulni, annak a Cupra SUV a 2024-es piaci bevezetéstől kezdve mild hibridként is elérhető lesz.

Egyébként 4,5 méteres hosszával mindössze 50 milliméterrel hosszabb a Cupra Formentornál, de a jóval tradicionálisabb felépítésével egy másik ügyfélkört céloz meg. Ez hozza a kérdést, hogy vajon a Cupra Ateca gyártása párhuzamosan tovább megy-e, vagy a Cupra Terramar kiszorítja. Erre 2022 decemberében már nem kapunk választ – írja az Auto Zeitung.

Kínában is fognak gyártani Cuprát

A Cupra a teljesen elektromos Tavascant Kínában fogja gyártani, és onnan exportálja majd a többi piacra, így Európába is. Ez várhatóan egyedi megoldás lesz a Volkswagen Csoporton belül, és azért van rá szükség, mert az európai gyártási kapacitások végesek.

A Tavascan a Cupra második tisztán elektromos modellje lesz a Born után. A Born Európában, Zwickauban készül. Részletes technikai információk egyelőre a Terramarhoz hasonlóan a Tavascanról sem érhetőek el - jegyzi meg az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink