Gyártók Ez a modell Európa legkelendőbb áruszállítója

Ez a modell Európa legkelendőbb áruszállítója

MTI | 2018.04.19 13:25

Ez a modell Európa legkelendőbb áruszállítója

Az új Transit Custom az európai piac legnagyobb darabszámban értékesített egy tonnás haszongépjárműve. 2017-ben a Ford zsinórban a harmadik éve volt Európa legnépszerűbb haszongépjármű-márkája.

Hirdetés

Áttervezték az új Ford EcoBlue 2,0 literes dízelmotorral hajtott Transit Custom modellt, hogy az autót olyan új, fontos tulajdonságokkal ruházhassák fel, mint az új ECOnetic áruszállító változat még alacsonyabb üzemanyag-fogyasztása és 148 g/km szén-dioxid kibocsátása.

Az új generációs modell lesz az alanya a márka következő jelentős haszongépjármű-innovációjának is, hiszen a vállalat ebben a modellben vezeti be 2019-től a nulla károsanyag-kibocsátással is működni képes Plug-in Hybrid (PHEV) hajtást.

A PHEV Transit Custom hibrid rendszere 50 kilométeren át képes nulla károsanyag-kibocsátással mozgatni az autót, amelynek hosszabb hatótávolságáról az 1,0 literes EcoBoost benzinmotor gondoskodik. A Plug-in Hybrid változat menetpróbáit tavaly decemberben megkezdték meg Londonban a márka flottapartnerei.

A márka tavaly augusztusban bejelentette, hogy növeli a Transit, a Transit Custom és a Tourneo Custom modellek gyártási kapacitását. A török Otosan vegyesvállalatba történt 52 millió dolláros beruházással a Kocaeli üzem termelése évente 40 ezer darabbal, összesen évi 330 ezer darabra nőtt.

Az új modellt a legmodernebb technológiájú EcoBlue dízelmotor hajtja, ami 2016-ban jelent meg a kínálatban. A 105, 130 és 170 változatban kínált új erőforrások a magasabb teljesítmény mellett is csökkentik az autók üzemeltetési költségét; üzemanyag-fogyasztásuk akár 13 százalékkal csekélyebb, és 20 százalékkal nagyobb forgatónyomatékot biztosítanak az alacsony fordulatszám-tartományban.

Az új modell az első Ford áruszállító az európai piacon, amelynek felszereltségében megtalálható a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszerrel kiegészített holttérfigyelő rendszer is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink