Gyártók Európát is érinti a Jeep-visszahívás

Európát is érinti a Jeep-visszahívás

Biró Csongor | 2014.06.12 10:06

Európát is érinti a Jeep-visszahívás

10 700 szabadidő-autóját kénytelen visszahívni a Chrysler, hogy szervizeiben kijavítsék a sebességtartó automatika esetleges hibáját.

Hirdetés

2014-es évjáratú, idén január 16. és április 17. között gyártott Dodge Durango, Jeep Grand Cherokee és nagy teljesítményű Jeep Grand Cherokee SRT modelleknél a tempomat használatakor akaratlanul is gyorsulni kezdhet az autó, ami igen balesetveszélyes. Ez akkor következhet be, ha rögzített sebességnél, a sofőr rálép a gázra (például egy előzés miatt). Ilyenkor további egy másodpercig magától (az SRT modellnél két másodpercig) gyorsulhat az autó, még akkor is, ha a sofőr visszaengedte a pedált.

Jeep Grand Cherokee SRT

A visszahívott modellek több mint felét még nem vették át az ügyfelek, így ők a kellemetlenségektől is mentesülnek. A visszahívásban 6100 USA-beli autó, 425 kanadai, 425 mexikói érintett, 3200-at pedig a világ többi részén, többek között Európában, Magyarországon értékesítettek. A hiba eddig nem okozott balesetet vagy sérülést.

Áprilisban a Chrysler 870 ezer autóját hívta vissza fékhiba miatt, de az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság egy 2012-es visszahívás miatt is vizsgálatot kezdeményezett az amerikai óriás ellen. Akkor 745 ezer SUV-ot hívtak vissza hibás légzsákok miatt. A kijavított autókra azonban több fogyasztói panasz érkezett, így elképzelhető, hogy ezeket az autókat ismét visszahívja a gyártó.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink