Gyártók Erős V8-assal érkezik a Land Rover Defender SVX

Erős V8-assal érkezik a Land Rover Defender SVX

autopro.hu/D.Á. | 2022.05.16 04:20

Erős V8-assal érkezik a Land Rover Defender SVX

Fotó: Land Rover Newsroom

A Defender legerősebb változata lesz a durva formanyelvű SVX verzió, amelyet V8-as motorjával a Mercedes G-osztályának hasonló változata ellen indít a Land Rover. A modell egyben az erős Land Rovereket fémjelző SVX almárka feltámasztója is lehet.

Hirdetés

A Jaguar Land Rover speciális kiadásokért felelős részlege (SVO) dobta piacra évekkel ezelőtt a Discovery SVX-et, amelyet egy 525 lóerős V8-as motor hajtott. Ez a modell 2019-ig volt elérhető, de a Jaguar Land Rover vezető dizájnere, Gerry McGovern akkor azt mondta, az SVX típusjel talán a Defender modellekben élhet tovább. A 2023-as modellévre érkezik is egy Defender SVX, amely a legextrémebb átdolgozása az alapmodellnek, és az SVR és SVAutobiography változatok fölé pozícionáljak. Egy erősen átdolgozott Defender prototípus már körözött a Nürburgringen is.

Land Rover Discovery SVX 2017-ből

Land Rover Discovery SVX 2017-ből | Fotó: Land Rover Newsroom

A Land Rover SVO vezetője, Michael van der Sande elmondta, náluk úgy zajlik a munka, hogy a maximumra, vagy annál is feljebb tekerik az autó beltartalmát és külső dizájnját. A négy kipufogóvégből egy 5.0 literes V8-as motor hangja hallatszik, amely van der Sande szerint egy darabig még gyártásban lesz. A teljesítmény a korábbi Discovery SVX-ével azonos 525 lóerő, a 0-100-as gyorsulás 4,9 másodperc.

Extrém külső

További műszaki átalakításokról egyelőre nincs hír, de a dizájnban jelentős a változás. A kerékjárati ívek például extrém módon kiszélesednek, a futóművet megemelték, a felnik és a gumiabroncsok ránézésre intenzív off-road használatra alkalmasak, és nagy sárhányók is találhatók a kerekek mögött. Színes díszítőelemek és fém védőpanelek is találhatók az autón, hasonlóan, mint a 2015-ös James Bond Spectre filmben szereplő autón.

Amíg a sima V8-as Defender a Mercedes-AMG G63-at hívja ki, a Defender SVX az extrém terepjárásra készült G500 4x42 konkurense, amelyből egyébként hamarosan érkezik a második generáció — írja az Autocar.

Bár egyelőre nincs információ a modell lehetséges áráról, ám az vélhetően a 100 ezer fontot - azaz a 45 millió forintot - is meghaladja majd.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink