Gyártók Eljöhet a napi használatra való Lotus ideje?

Eljöhet a napi használatra való Lotus ideje?

autopro.hu/P.B. | 2020.04.24 06:23

Eljöhet a napi használatra való Lotus ideje?

Fotó: Lotus Media Site

A Lotus nem tartozik azon autógyártók közé, amelyek az eladási számok minél nagyobb növelése mellett kötelezték volna el magukat. A cég dedikáltan luxusautókat gyárt, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne terveznének részleges profilváltást. Akár eljöhet a napi felhasználásra szánt Lotus is.

Hirdetés

A hírek szerint a Lotus egy könnyen elérhető és nagyobb tételben gyártott modell elkészítésén dolgozik. Az ötlet nem teljesen a semmiből érkezik, hiszen tavaly már bejelentettek egy SUV gyártását, ami szintén a piaci igények felé való elmozdulást jelenti a kizárólagosan luxusautók készítése felől.

Bár a Lotus SUV-t továbbra is gyártják, az új, elérhetőbb Lotus szintén egy kupé lesz, ahogyan a gyártó korábbi modelljei is – írja az Autoweek.

Már készül az elektromos Lotus

A Lotus palettája a közelmúltban már kiszélesedett, hiszen az SUV mellett egy elektromos Lotus is készül: a Lotus Evija már a sorozatgyártás előtti utolsó fázisban van. Ahogyan az autopro.hu beszámolt róla, az utolsó simításokat végezték márciusban az Evija prototípusán.

A tervek szerint 2020-ban összesen százharminc darabot fognak kézzel összeszerelni az elektromos szuperautóból. A vállalat közleménye szerint az idei termelési mennyiséget már teljes egészét lekötötték az eddig beérkezett megrendelések, éppen ezért a tervezett mindennapi használatra szánt Lotus gyártásához új kapacitásokra is szükség lenne.

Kiemelt Partnereink