Gyártók Hamarosan elstartolhat a Lotus Evija

Hamarosan elstartolhat a Lotus Evija

autopro.hu/V.M. | 2020.03.01 16:22

Hamarosan elstartolhat a Lotus Evija

Fotó: Lotus Media Site

Az utolsó simításokat végzik a Lotus új, norfolki gyáregységében, ahol hamarosan megkezdhetik a teljesen elektromos Evija végső prototípusainak, majd nyáron indul a sorozatgyártása érett példányok összeszerelése.

A vadonatúj üzem az angol vállalat központjában kapott helyet, ami a Norfolk megyei Hethel nevezetű falu mellett található. Közvetlen szomszédságában van a Lotus mintegy 3,5 kilométer hosszú tesztpályájának, ahol korábban olyan Formula-1 legendák is vezettek, mint Ayrton Senna, Emerson Fittipaldi vagy Jim Clark.

A tervek szerint 2020-ban összesen százharminc darabot fognak kézzel összeszerelni az elektromos szuperautóból. A vállalat közleménye szerint az idei gyártókapacitásnak már teljes egészét lekötötték az eddig beérkezett megrendelések.

Fotó: Lotus Media Site

Nem tartanak a riválisoktól

Phil Popham, a Lotus vezérigazgatója nagyon bizakodik a vállalat sikerében, a cég dolgozóinak tartott tájékoztatók egyikén elmondta: „Új üzemünk elkészültével a többiek előtt járunk az elektromos szuperautók növekvő szegmensében, és száz százalékosan készen állunk egy kis egészséges versenyre.”

Az új gyáregység munkálatai 2019 nyara óta tartanak. Az elektromos és adatkábeleket is tartó állványzat, a futódaru, a járműemelők, illetve a futóműállító állomás is készen állnak már. Az elérhető legkorszerűbb technológiát alkalmazó fényalagútban elvégzett részletes vizsgálatot követően az elkészült Evijákat dinamikus teszt alá is fogják vetni a Lotus híres hetheli pályáján – írta meg a Manufacturing Global.

Fotó: Lotus Media Site

Kiemelt Partnereink