Gyártók Elfogytak a Lamborghini belső égésű autói

Elfogytak a Lamborghini belső égésű autói

autopro.hu/V.M. | 2023.07.06 09:19

Elfogytak a Lamborghini belső égésű autói

Fotó: Lamborghini Media Center

A Lamborghini csak belső égésű motorral rendelkező járműveiből gyártandó teljes tervezett mennyiség elkelt mostanra, ami mindenképpen mérföldkövet jelent az olasz sportautó-gyártó elektrifikációs törekvéseiben.

Stephan Winkelmann, a Volkswagen konszernbe tartozó Lamborghini vezére nemrég a Die Welt német napilapnak nyilatkozva árulta el, hogy a Hurucan és Urus modellek utolsó darabjaira is leadták már a megrendelést, ami azt jelenti, hogy többé nem lehet hagyományos hajtású járműveket vásárolni a gyártótól.

A Lamborghini tavaly júliusban jelentette be, hogy 1,8 milliárd eurót fektet be annak érdekében, hogy 2024-re teljes kínálatát hibrid modellek alkothassák.

Winkelmann most azt mondta, hogy 2024-2025-re plug-in hibridek fogják váltani a tisztán belső égésű modelleket, míg a hibrid Revuelto utolsó darabjaira várakozásaik szerint 2025 végéig futnak be a rendelések.

Helyet adnak a szintetikus üzemanyagnak

Winkelmann egy évvel ezelőtt arról beszélt, hogy a hibridizációt szintetikus üzemanyag használatával egészítenék ki. Akkori közlése szerint 2030 után kettő e-fuelt használó hibridet is piacra dob a károsanyag-kibocsátást a márkaképe megóvása mellett megvalósítani akaró Lamborghini.

A márka első teljesen elektromos autója valamikor az évtized vége előtt fog megjelenni - idézte fel a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink