Gyártók Élen jár a zöld acél használatában a Volvo

Élen jár a zöld acél használatában a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2022.05.26 06:22

Élen jár a zöld acél használatában a Volvo

Fotó: Volvo Trucks

A Volvo Trucks a teherautógyártók közül elsőként fog rövidesen zöld, vagyis fosszilis energiahordozók felhasználása nélkül előállított acélt építeni tehergépjárműveibe.

Hirdetés

A hidrogénalapú technológiával előállított, éppen ezért a konvencionálisnál sokkal alacsonyabb üvegházhatásúgáz-kibocsátást generáló acélt 2022 harmadik negyedévétől fogják beépíteni a Volvo elektromos nyergesvontatóiba.

A környezetbarát acélt kezdetben a járművek alvázkeretébe fogják beépíteni. A jövőben, ahogy az acél egyre nagyobb mennyiségben lesz elérhető, más komponensek készítéséhez is fel fogják használni.

A zöld acélt a svéd SSAB acélgyártó szállítja a Volvo számára. A kettő vállalat 2021 óta működik együtt a zöld acél területén, és demonstrációs céllal egy kizárólag zöld acél felhasználásával készült autonóm anyagszállítót is készítettek, amit tavaly ősszel mutattak be.

Az SSAB-val már a Volvo Cars és a Mercedes-Benz is megállapodott zöld acél szállításáról. A svéd vállalaton kívül természetesen más cégek is jelen vannak már a klímabarát acél gyártásában, ilyen például a Salzgitter AG is, ami nemrég a Volkswagennel írt alá egyetértési nyilatkozatot zöld acél szállítására irányulóan.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink