Gyártók Elektromosmodell-offenzíva közeleg a BMW-nél

Elektromosmodell-offenzíva közeleg a BMW-nél

autopro.hu/V.M. | 2020.07.27 16:22

Elektromosmodell-offenzíva közeleg a BMW-nél

Fotó: BMW Group PressClub Global

A BMW Csoport újabb vállalásokkal igyekszik bizonyítani elkötelezettségét az elektromobilitás, illetve a szén-dioxid-kibocsátása csökkentése mellett. A konszern kínálatában jövőre már öt tisztán elektromos típus lesz, és az 5-ös sorozat egy kizárólag villanyhajtást használó variánsa is tervekben van.

A BMW Csoport célja, hogy tíz év múlva már több mint hétmillió elektromos járműve rója az utakat, továbbá, hogy azok mintegy kétharmada csak elektromos hajtást használjon.

Jövőre a modellpalettában már öt tisztán elektromos típus lesz, amik a BMW i3, a Mini Cooper SE, a BMW iX3, a BMW iNEXT, valamint a BMW i4 lesznek. A vállalatcsoport azt is közölte, hogy az 5-ös sorozatból egy tisztán elektromos változat is készülni fog, annak bemutatásának ideje azonban nem ismert.

A BMW Csoport tartja magát korábbi tervéhez, miszerint 2023-ra kínálatában 25 elektrifikált modell fog szerepelni. Ahogy arról már sokszor olvashattunk, a német konszern elektrifikációs törekvése egyáltalán nem egyedülálló, hiszen az Európai Unió azt szeretné elérni, hogy az új autókból származó szén-dioxid-kibocsátás 2030-ra 37,5 százalékkal legyen alacsonyabb, mint 2021-ben. Az emissziónak 2007 és 2021 között 40 százalékkal kell csökkennie.

A Reuters cikkéből az is megtudható, hogy a BMW Csoport menedzsmentjének díjazása a jövőben nagyobb mértékben fog függeni a klímavédelmi célok teljesítésétől, a telephelyek működéséből származó szén-dioxid-kibocsátást pedig 2030-ra 80 százalékkal fogják csökkenteni a 2019-es szinthez képest.

Kiemelt Partnereink