Gyártók Elektromos terepjáró formájában támad fel a Hummer

Elektromos terepjáró formájában támad fel a Hummer

autopro.hu/H.J. | 2020.02.01 12:37

Elektromos terepjáró formájában támad fel a Hummer

Fotó: twitter.com/GMC

Feltámasztja hamvaiból az ikonikus terepjáró márkát a General Motors. A gyártó egy 1000 lóerős típust ígér, elektromos formában. Az eladások a jövő év végén indulhatnak.

Hirdetés

A General Motors nemrég jelentette be, hogy ismét betör a piacra a Hummer, egy teljesen elektromos terepjáró formájában.

Az elektromos Hummer pickup a gyártó ígérete szerint 1000 lóerős lesz, nulláról százra 3 másodperc alatt gyorsul, nyomatéka mintegy 15 600 Nm. A tervek szerint 2021 őszén kezdik el gyártani Detroitban, az eladások pedig 2021 végén kezdődhetnek meg. A modell ára egyelőre nem ismert. A General Motors nem tervez belső égésű motorral felszerelt modellt is gyártani.

Több mint tíz év után újra piacra dobhatják a terepjárót

Miután a GM felvásárolta a terepjáró márkát, egy SUV és egy kevésbé sikeres pickup modell szerepelt a termékpalettán. A modellek a Humvee néven ismert katonai jármű mintájára készültek. A katonai autók polgári változatai a 2000-es évek elején népszerűek voltak, idővel azonban egyre kevesebben keresték a járműveket a hatalmas méretük és kedvezőtlen fogyasztásuk miatt. Végül a GM 2010-ben leállította a járművek gyártását.

Nagy reményeket fűznek a Hummer modellhez

Várhatóan jelentős tőkét takarít meg a gyártó számára, hogy a GMC márkanév alatt indítja el a Hummert, és nem ismét önálló márkaként. Emellett a GM zöld stratégiájának része is lehet az új, teljesen elektromos terepjáró, amely valószínűleg növeli a márka nyereségességét és ügyfélkörét.

Mark Reuss, a GM elnöke elmondta, hogy a terepjáró nem az egyetlen elektromos modell, ami a stratégiájuk részét képezi. A vállalat közel 3 milliárd dollárt fektet be a szóban forgó modellekhez hasonló típusok gyártásába – írja a cnbc.com.

Nyitókép: twitter.com/GMC

Kiemelt Partnereink