Gyártók Elektromos járműközpont hoz létre a Hyundai Szingapúrban

Elektromos járműközpont hoz létre a Hyundai Szingapúrban

autopro.hu/Sz.N. | 2020.10.13 14:20

Elektromos járműközpont hoz létre a Hyundai Szingapúrban

Fotó: Hyundai News

Szingapúrban kutatás-fejlesztési központ építéséhez látott hozzá a dél-koreai Hyundai Motor, ami egy kisméretű elektromos autógyártó létesítményként is funkcionál majd. Az alapkőletételen Szingapúr miniszterelnöke, Lee Hsien Loong elmondta, az üzem, ami 295 millió dolláros beruházásból valósul meg, 2025-re évi 30 ezer elektromos jármű gyártására lesz alkalmas.

Hirdetés

Az autóvásárlást tekintve Szingapúr a világ egyik legdrágább helye, mely jelenleg nem rendelkezik autógyártási kapacitással. A tehetős városállam most ambiciózus tervet tűzött ki, hogy 2040-ig fokozatosan kivezeti a benzinüzemű járműveket.

„Az autóipari tevékenység Szingapúrban ismét járható útnak tűnik. Az elektromos autók beszállítói lánca teljes eltérő, kevesebb mechanikus alkatrészre és több elektronikára van szükségük, amik pont azt a területet erősítik, ami felé Szingapúr haladna” – mondta Lee.

A Hyundai szóvivője megerősítette az évenként tervezett 30 ezres gyártási egységet, de pontos kapacitást még nem határoztak meg. A tervek szerint a létesítmény építési munkálatait 2022 végéig fejezik be – jelentette be a gyártó.

A bejelentés a porszívógyártó Dyson múlt évi Szingapúrban tervezett elektromosautó-gyártási ötletét követi, amit azóta elvetett a vállalat, mivel kereskedelmileg nem érte volna meg.

Nagy célok a következő 20 évre

Szingapúr 2040-re fokozatosan kivezetné a benzin- és dízelüzemű járműveket, hogy jelentős lépéseket tegyen az elektromosság felé, az üvegházhatású gázok csökkentése és az éghajlatváltozás lassítása érdekében.

A Hyundai közleménye szerint az új szingapúri létesítménye a nap- és hidrogénenergia felhasználásával szén-dioxid-semlegesen fog működni, olyan technológiákat használ majd fel, mint a mesterséges intelligencia és a robotika, valamint tesztvezetési pályaként is szolgál majd az ügyfelek számára.

A központ része a Hyundai elképzelésének, amely lehetővé teszi a jövőbeli járművásárlók számára, hogy okostelefon segítségével testre szabják és online vásároljanak járműveket, így lehetővé téve az igény szerinti gyártást – számolt be a Reuters.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink