Gyártók Elektromos autókat gyárthat a Hyundai Szingapúrban

Elektromos autókat gyárthat a Hyundai Szingapúrban

autopro.hu/P.B. | 2020.08.18 10:17

Elektromos autókat gyárthat a Hyundai Szingapúrban

Fotó: Hyundai Media Center

Szingapúrban negyven éve nem létezik autógyártás, korábban a Fordnak volt üzeme az országban. Úgy tűnik, most visszatérhet az autóipar térképére az ázsiai ország, miután a Hyundai elektromos autókat gyártana Szingapúrban 2022-től.

Hirdetés

A Bloomberg információi szerint a Hyundai 2022-től helyezné üzembe új gyárát Szingapúrban, melynek építési munkálatait idén októberben kezdhetik meg. Az új épület 28 ezer négyzetméteresre tervezik és évi 30 ezer autó előállítására lesz alkalmas.

A tervek szerint évi 6 ezer autót adnának el helyben, míg a maradék 24 ezer autót (tehát az üzem kapacitásának a 80 százalékát) exportra szánják a környező országokba. Egyelőre nem tudni, melyik modellt gyártaná a Hyundai Szingapúrban, de erre a legesélyesebb az elektromos SUV, az Ioniq 3.

Amennyiben a sajtóértesülések igaznak bizonyulnak, rövidesen hivatalos bejelentés is várható az ügyben. Az utóbbi években egyébként egyszer már felmerült, hogy Szingapúrban ismét gyártanának autót, ám a Dyson projektje végül nem valósult meg.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink