Gyártók Együttműködésről tárgyalt a Porsche és az Apple

Együttműködésről tárgyalt a Porsche és az Apple

autopro.hu/V.M. | 2022.03.22 09:19

Együttműködésről tárgyalt a Porsche és az Apple

Fotó: Porsche Newsroom

A sportautókat gyártó Porsche vezetői tavaly év végén az Egyesült Államokba látogattak, hogy közös projektekről tárgyaljanak az Apple-lel, valamint más technológiai vállalatokkal.

Ezt nemrég a Volkswagen Csoporthoz tartozó autógyártó vezérigazgatója, Oliver Blume osztotta meg a 2021-es üzleti év eredményeinek ismertetésén.

„Már most is rendelkezünk Apple CarPlay-jel, erre alapozva fogunk építkezni” – fogalmazott Blume. A vállalatvezető hozzátette, hogy a Porsche és az amerikai partnere közti szoros együttműködés tradicionális alapokon nyugszik, továbbá, hogy a kettő fél „egy húron pendül.”

Mindazonáltal Blume aláhúzta, hogy még túl korai lenne döntéseket hozni a szóba jövő projektek bármelyikéről – írja a Reuters.

Blume azt is elárulta, hogy vizsgálják a Formula 1-ben való szereplés kérdését, de végleges döntés ezt illetően még nem született.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a Porsche egy sikeres időszakon van túl: Blume a gyártó történelmének legsikeresebb éveként jellemezte a 2021-est, ami több új rekordot is hozott.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink