Gyártók Rekordévet zárt tavaly a Porsche

Rekordévet zárt tavaly a Porsche

autopro.hu/P.B. | 2022.03.18 14:18

Rekordévet zárt tavaly a Porsche

Fotó: Porsche

Több rekordot is megdöntött 2021-ben a Porsche, a Volkswagen Csoport leányvállalata igazán sikeres évet tudhat maga mögött. Jól kezdődött az idei év is a Porsche számára, de az ukrajnai háborút megsínyli a vállalat.

Hirdetés

Rekordokat döntött tavaly a Porsche. A német sportautó-gyártó vezérigazgatója, Oliver Blume március 18-án értékelte a vállalat évét, ekkor tették közzé a Porsche hivatalos számait is. Blume 2021-et a Porsche történetének legsikeresebb évének minősítette.

A tavalyi számok stuttgarti bemutatásakor kiderült, hogy a Porsche az árbevétel és a működési eredmény tekintetében is új csúcsértékeket ért el - az árbevétel 15 százalékkal 33,1 milliárd euróra nőtt. Az üzemi eredmény 27 százalékkal növekedve elérte 5,3 milliárd eurót. Az eredmény 2021-ben négymilliárd euró nyereség volt a 2020-as 3,2 milliárd euró után.

A Porsche stratégiai, működési és pénzügyi szempontból kiváló helyzetben van – mondta Lutz Meschke pénzügyi igazgató az eseményen, majd hozzátette, hogy ezért tekintenek bizalommal a jövőbe és üdvözlik a Porsche AG tőzsdei bevezetésének gondolatát. Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Porsche AG még az idén tőzsdére léphet.

Gondokat okoz a háború

A sajtótájékoztatón természetesen szóba került az orosz-ukrán háború is. A Porsche nagy aggodalommal és megdöbbenéssel figyeli az összecsapásokat, és már több intézkedést is hozott a konfliktus kapcsán.

A Porsche március elején jelentette be, hogy az Ukrajna elleni háború miatt felfüggeszti oroszországi tevékenységét. A háború hatással van az ellátási láncokra, emiatt a Porsche a múlt héten ideiglenesen leállította Taycan e-sportautójának gyártását Stuttgart-Zuffenhausenben – emlékeztet az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink