Gyártók Egymillió e-autót gyártana Kínában a VW

Egymillió e-autót gyártana Kínában a VW

autopro.hu/V.M. | 2022.02.08 06:18

Egymillió e-autót gyártana Kínában a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

Egy új üzem építése után a Volkswagen képes lesz évente egymillió elektromos járművet építeni Kínában – közölte nemrég Ralf Brandstätter, a Volkswagen Személyautók vezérigazgatója.

Hirdetés

A kelet-kínai Anhuj tartományban felépítendő, még 2019-ben bejelentett új üzem a JAC kínai járműgyártó és a VW közös vállalkozásaként fog működni. A 2023-tól termelő egységben évente 300 ezer elektromos autót állíthatnak majd elő.

A VW már rendelkezik kettő másik, e-autókat készítő kínai üzemmel, melyeket a FAW Csoporttal és a SAIC Motorral közösen működtet. Brandstätter, aki augusztustól lesz felelős a VW kínai üzletviteléért, a Nikkei üzleti lapnak nyilatkozva mondta el, hogy ezekkel együtt a német autógyártó képes lesz évente egymillió villanyautót készíteni Kínában.

Több eladás, több fejlesztés

A VW 2021-ben kevesebb, mint 71 ezer darabot adott el tisztán elektromos ID modelljeiből a világ legnagyobb autópiacán, míg célkitűzésében 80-100 ezres darabszám szerepelt. A vállalat célja, hogy idén megduplázza az értékesítéseket.

Az elektromos autók eladásainak feltornászásán kívül a tervekben szerepel a kínai kutatás-fejlesztési tevékenységek bővítése is. „A múltban a megközelítésünk az volt, hogy Németországban fejlesztettünk, míg Kínában lokalizáltunk. De ez jelentősen változni fog azáltal, hogy több helyi kapacitást hozunk létre kutatás-fejlesztésre, különösen a szoftverek területén” – fogalmazott Brandstätter a Nikkei-nek adott, Reuters által idézett interjú során.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink