Gyártók Egy utolsó dobás: búcsúzik izomautóitól a Stellantis

Egy utolsó dobás: búcsúzik izomautóitól a Stellantis

autopro.hu/P.B. | 2022.08.17 09:22

Egy utolsó dobás: búcsúzik izomautóitól a Stellantis

Fotó: Pexels

A Stellantis alá tartozó Dodge azt tervezi, hogy a benzines Challenger és Charger erőautóktól maximális profit kifacsarására alkalmas modellekkel búcsúzik. A két izomautó gyártása a tervek szerint 2023 végén szűnik meg.

Hirdetés

A búcsú jegyében a Dodge a Charger és a Challenger modellek hét kis példányszámú, tradicionális jegyeket magán viselő változatát kínálja majd bizonyos márkakereskedéseiben – egy kis előzetes már látható is az autókról egy rendezvény keretében.

A két izomautó jelenlegi változatának utolsó példányait egyszerre osztják majd ki a kereskedőknek – mondta Tim Kuniskis márkafőnök az újságíróknak. Az ügyfelek láthatják majd, hogy mely kereskedők kapnak majd olyan autót, amelyet szeretnének.

Retró stílusú, benzinüzemű hathengeres és nyolchengeres motorjaikkal a Challenger és a Charger az 1960-as és 1970-es évek detroiti izomautóinak modern kori megfelelői – és ugyanazért tűntek el az útról az elődök, amiért a mostani széria is: a környezetvédelem miatt.

Javítani kell

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége szerint 2021-ben a Stellantis az utolsó helyen állt a nagy amerikai autógyártók között a vállalati átlagos üzemanyag-fogyasztás tekintetében. A hatóságok az év elején azt mondták, hogy növelik a büntetéseket a szén-dioxid-kibocsátási célok elmulasztása esetén, ami akár 572 millió dollárba is kerülhet a Stellantis-nak.

A Dodge-nál úgy vélik, hogy a Charger és a Challenger kifutó autói a gyűjtők érdeklődését is fel fogják kelteni – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink