Gyártók Egy évnél is többet várhatnak új autójukra a Mercedes-Benz vásárlói

Egy évnél is többet várhatnak új autójukra a Mercedes-Benz vásárlói

autopro.hu/V.M. | 2021.09.27 09:21

Egy évnél is többet várhatnak új autójukra a Mercedes-Benz vásárlói

Fotó: Daimler Global Media Site

A Mercedes-Benz egyes vásárlóinak egy évnél is többet kell várnia megrendelt új járművére a chiphiány okozta gyártászavarok miatt – árulta el a Daimler vezérigazgatója, Ola Källenius.

Hirdetés

„Óriási a kereslet a Mercedes-Benzek iránt, ugyanakkor sajnálatos módon súlyos korlátozó tényezőkkel kell megküzdenünk” – nyilatkozta Källenius a Frankfurter Allgemeine Zeitung német újságnak.

A Reuters által idézett interjú során a vállalatvezető hozzátette: „Néhány modell esetében a várakozási idő magasabb, mint amit ideálisnak tartunk, némely esetében az egy évet is meghaladja.”

Ami a chipkrízis időtartamát illeti, Källenius még a szeptember első felében megrendezett IAA Mobility autószalonon úgy vélekedett, hogy az még 2023-ra is át fog nyúlni. A német lapnak adott interjú során megerősítette ezt az előrejelzését, amit a chipgyártás strukturális problémáira és a félvezetőket előállító országokban bevezetett járványvédelmi korlátozásokra alapoz.

A chiphiány az év eleje óta világszerte akadályozza az autógyártók termelését. Az amerikai AlixPartners legfrissebb jóslata szerint csak idén 7,7 millió járműre tehető termeléskiesést fog okozni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink