Gyártók Egy egész kontinens buszpiacáról kivonul a Mercedes

Egy egész kontinens buszpiacáról kivonul a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2023.02.23 15:19

Egy egész kontinens buszpiacáról kivonul a Mercedes

Fotó: Daimler Global Media Site

Némileg meglepőnek tűnhet elsőre, hogy egy olyan neves gyártó, mint a Mercedes-Benz egy egész kontinensről kivonul, de most Ausztráliában ez történik. Ugyanakkor a szintén a Daimler Truck alá tartozó Mitsubishi Fuso jelen marad az országban.

A Mercedes-Benz helyi képviselete az Australasian Bus & Coach magazin kérdésére megerősítette, hogy felfüggeszti a csillagos márka autóbuszainak forgalmazását, és a belátható jövőben nem vezet be új termékeket Ausztráliában – vette észre a Magyarbusz Info. A hivatalos magyarázat szerint a Mercedes-Benz tervezett buszai nem felelnek meg minden helyi követelménynek, és így nem éri meg a sajátos ausztrál piacon jelen maradni.

A Mercedes saját állítása szerint a helyi dolgozóinak zömét megtartja a szervizelés, és a korábban legyártott buszok műszaki támogatásának biztosítása végett. Ugyanakkor a helyi sajtóban elbocsátásokat is emlegetnek.

Sok busszal így sem voltak jelen

A Mercedes-Benz elsősorban alvázakkal volt jelen az ausztrál piacon: négy különböző alvázat is szállítottak Ausztráliába, köztük háromtengelyes kivitelben rendelhető altípusokat is, és olyanokat is, amik csak az Euro V környezetvédelmi besorolásnak feleltek meg.

A gyártó teljes buszként csak az egyik legismertebb modelljével, Citaro szóló változatával volt jelen a piacon, természetesen jobbkormányos kivitelben, a helyi igényekre szabva a buszt.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink