Gyártók Eddigi legjobb évén van túl a Rolls-Royce

Eddigi legjobb évén van túl a Rolls-Royce

autopro.hu/V.M. | 2022.01.12 06:18

Eddigi legjobb évén van túl a Rolls-Royce

Fotó: Rolls-Royce Motor Cars PressClub

A brit luxusautó-gyártó történelmének eddigi legjobb évét könyvelheti el 2021-ben, legalábbis, ami az értékesítéseket illeti. A vállalat 5586 járművet szállított ki ügyfeleinek, ami új rekordnak számít.

A Rolls-Royce Motor Cars az előző évben 49 százalékkal több autót értékesített, mint 2020-ban. Ezzel a legtöbb régióban, így Kínában és az amerikai kontinensen is korábban nem tapasztalat szintre nőhettek eladásai.

„2021 egy fantasztikus év volt a Rolls-Royce Motor Cars számára. Több autót szállítottunk ki, mint bármikor máskor a márka 117 éves történelme során” – értékelte az elmúlt évet Torsten Müller-Ötvös, a vállalat vezérigazgatója.

A BMW Csoporthoz tartozó luxusautó-gyártó közleménye szerint minden modell iránt erős kereslet mutatkozik, aminek köszönhetően gyártókapacitása egészen 2022 harmadik negyedévéig le van kötve.

Az elektrifikáció útján

A kínálata teljes elektrifikálását 2030-ra kitűző Rolls-Royce számára 2021 nem csak az új értékesítési csúcsok miatt volt történelmi, hanem az első tisztán elektromos modellje, a Spectre bejelentése miatt is. A terv szerint 2023 végétől kapható kupéval a tesztelése során 2,5 millió kilométert fognak megtenni a világ különböző pontjain, ezzel több mint 400 évnyi használatot szimulálva.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, másik kettő brit autógyártó, a Bentley és az Aston Martin eladásai is sokat nőttek 2021-ben.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink