Gyártók E-autó nyersanyagokért fog össze a GM és a GE

E-autó nyersanyagokért fog össze a GM és a GE

autopro.hu/D.Á. | 2021.10.11 06:18

E-autó nyersanyagokért fog össze a GM és a GE

Fotó: GM Corporate Newsroom

A két amerikai cégóriás, a General Motors és a General Eletric Renewable Energy közös projekt keretében alakítanak ki ellátási láncokat az olyan, elektromos autózáshoz szükséges nyersanyagok áramlására, mint a ritkaföldfémek. Az együttműködésről egyelőre memorandumban emlékeztek meg a felek.

Az ellátási láncok kiépítésének fő célja az Észak-Amerikában és Európában gyártott mágnesekhez szükséges nyersanyagok kitermelése és szállítása, de később az elektromos autókhoz és energiamenedzsmenthez szükséges további alapanyagok sorra kerülnek.

A GM globális beszerzésért felelős alelnöke, Shilpan Amin szerint a nyersanyagbeszerzéshez szükséges stabil, lokális infrastruktúrák kritikus fontosságúak a GM-nek. Az említett mágnesek az Ultium platform elektromos motorjainak egyik fő komponensei, az ehhez szükséges ritkaföldfémek tehát kulcsszerepet játszanak a gyártásban. Számos autógyártóhoz hasonlóan a GM is küzd az olyan erőforrások globális hiányával, mint a félvezetők vagy egyes fémek, miközben a termékpalettáját vehemensen alakítja elektromossá, így duplán hátrányos a helyzetük. Ilyen körülmények között égető szükség van a hatékony, stabil beszállítói láncokra.

Olcsóbb, környezetkímélőbb, stabilabb

A GE Renewable Energy technológiai igazgatója szerint a GM-mel való együttműködés segít megbízhatóvá, fenntarthatóvá és versenyképessé tenni a legfontosabb nyersanyagok útját a gyárakig, az olcsóbb ellátási láncok pedig olcsóbb elektromos autókhoz vezetnek, amik ezáltal szélesebb tömegeknek lesznek elérhetőek. Danielle Merfeld cége izgatottan várja a közös munkát, melynek célja az emisszió csökkentése is — számolt be az Industry Week.

Kiemelt Partnereink