Gyártók Díjazták a Toyota e-Land Cruiser koncepcióját

Díjazták a Toyota e-Land Cruiser koncepcióját

autopro.hu/V.M. | 2022.06.13 17:23

Díjazták a Toyota e-Land Cruiser koncepcióját

Fotó: Toyota Europe Newsroom

Kategóriagyőzelmet aratott a rangos Car Design Awardon a Toyota Compact Cruiser EV elektromos koncepcióautója, amit az eredeti Land Cruiser dizájnvonásainak ötvözésével terveztek.

A Toyota nizzai dizájnközpontjának csapata által tervezett kompakt elektromos terepjárót először 2021 decemberében, Tokióban mutatták be, a Car Design Awardon a koncepciójárművek kategóriában díjazták.

A díj elnyerése kapcsán Simon Humphries, a Toyota dizájnvezetője elmondta: „az emberek olyan zéró emissziós autókat akarnak majd, amikkel kifejezhetik magukat és életstílusukat. A Compact Cruiser EV tökéletes megnyilvánulása ennek a trendnek.”

A koncepció külsője az eredeti Land Cruiser több dizájnvonását is magán hordozza, ilyen például az ikonikus terepjárós sziluett, valamint az egyszerű formájú, erőt sugárzó karosszériaelemek.

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A legjobbak között minden kategóriában

A Toyota a mostani díjat Milánóban, a Milánói Dizájn Hét alatt nyerte el. Az 1984-ben alapított Car Design Awardot minden évben három kategóriában osztják ki, melyek a széria modellek, a koncepciójárművek, illetve a márka dizájnnyelv. A nyerteseket egy tizenegy fős, a világ vezető autóipari magazinjainak képviselői alkotta zsűri választja ki.

Idén a Toyota mindhárom kategóriában a döntőbe jutott. A széria modellek kategória legjobbjai közé az Aygo Cross-szal jutott be.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink