Gyártók Csúszik a Bentley tisztán elektromos autója

Csúszik a Bentley tisztán elektromos autója

autopro.hu/Sz.K. | 2023.02.22 11:21

Csúszik a Bentley tisztán elektromos autója

Fotó: Bentley Newsroom

Csúszik az eredeti tervekhez képest a Bentley elektromos átállása, de a luxusautókat gyártó brit cég már megkezdte a „Launch Quality Center” és az „Engineering Technical Center” építését Crewe-ban, a központi üzemében, hogy felkészüljön a teljesen elektromos autómárkává válásra.

Az új épületek felépítésébe a Bentley 35 millió fontot (több mint 39 millió eurót) fektet. A létesítményekben egy szimulált akkumulátoros elektromosautó-összeszerelő szalag, egy szoftverintegrációs központ, egy prototípus-műhely méréstechnikai tesztelésre és egy anyagfejlesztésre összpontosító terület kerül kialakításra. Míg a Launch Quality Centre négyezer négyzetméteres, addig a mérnöki műszaki központ várhatóan jóval nagyobb, 13 ezer négyzetméteres lesz.

A beruházást 2023 végére tervezik befejezni. A Bentley mintegy háromszáz alkalmazottja ekkor költözik át a Pyms Lane-i üzem legrégebbi épületéből az új objektumba. A Bentley az új létesítményt „a márka jövőbeli akkumulátoros elektromos járművekre való felkészülésének szerves részeként” és „a következő generációs, digitális, rugalmas és nagy értékű gyártási műveletek új mércéjeként” jellemzi.

Csúszik az első elektromos modell

Ezen túlmenően a Bentley ugyanebben a nyilatkozatban bejelentette az első akkumulátoros elektromos autó modelljének 2026-ra tervezett bemutatását. Ez azt jelenti, hogy az elektromos autó egy évvel később érkezik majd, mint eredetileg tervezték. A Bentley 2030-ra szeretne tisztán elektromos autómárkává válni, és addig az időpontig összesen öt akkumulátoros modellt szeretne piacra dobni. A korábbi információk szerint mindegyiket Crewe-ban fogják fejleszteni. Az elektromos Bentley-k valószínűleg a VW Csoport megfelelő villanyautó platformjaira épülnek majd, az első modell az Audi Artemis projektjének spin-offja lesz – írja az electrive.com.

A Bentley tavaly nyáron már adott egy tervezési előzetest az első elektromos járművéről. Ebből kiderült, hogy a gyártó megtartaná a nagy, jellegzetes hűtőrácsot az elején – még ha arra már nincs is szükség az elektromos hajtás miatt.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink