Gyártók Chipgyártó partnert talált e-autójához a Foxconn

Chipgyártó partnert talált e-autójához a Foxconn

autopro.hu/Sz.K. | 2023.05.17 09:22

Chipgyártó partnert talált e-autójához a Foxconn

Fotó: Foxconn Technology Group News

A német Infineon chipgyártó és a tajvani Foxconn közösen fog dolgozni a szilícium-karbid technológia autóipari alkalmazásán, beleértve a akkumulátorok invertereit, fedélzeti töltőket és átalakítókat. Ezek az Infineon rendszerismeretén, műszaki támogatásán és termékkínálatán alapulnak majd.

Az Infineon számára néhány héten belül ez már a második aláírt együttműködés egy tajvani vállalattal. Március végén a német chipgyártó a Delta Electronics-szal, az energia- és energiagazdálkodási rendszerek szolgáltatójával már meglévő együttműködését kiterjesztette az elektromos járművekhez szükséges alkatrészekre.

A Foxconn 2022-ben már bemutatott három, saját MIH platformjára épülő elektromos autót, és továbbiakat is bejelentett. A vállalat már most is gyárt elektromos járműveket az Egyesült Államokban. Az ohiói Lordstownban a Foxconn átvette a Lordstown Motors korábbi üzemét, ahol megkezdte a Lordstown Endurance gyártását.

A tajvani központ, amelyet az Infineon és a Foxconn az újonnan létrehozott partnerség részeként kíván megnyitni, a járműalkalmazások optimalizálására fog összpontosítani, beleértve az intelligens utastéri alkalmazásokat, a fejlett vezetőtámogató rendszereket és az autonóm vezetéshez szükséges alkalmazásokat. Emellett a duó tervezi, hogy az elektromobilitás területén is fejleszt, például akkumulátor-kezelő rendszereket és invertereket – írja az electrive.com.

„Az autóipar fejlődik. Az elektromos autók piacának gyors növekedésével és az ezzel járó nagyobb hatótávolság és teljesítmény iránti igénnyel az elektromobilitás fejlesztésének tovább kell haladnia” - mondta Peter Schiefer, az Infineon Automotive Division elnöke.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink