Gyártók Bezár az Opel rüsselheimi szerszámgyára

Bezár az Opel rüsselheimi szerszámgyára

autopro.hu/P.B. | 2021.10.28 15:22

Bezár az Opel rüsselheimi szerszámgyára

Fotó: Opel Media

Tovább húzódik az Opel kálváriája: a korábbi hírekkel ellentétben mégis bezárja a cég a rüsselheimi szerszámgyárát. Az üzem 260 embernek ad munkát, de már csak az év végéig. Az üzemi tanács felháborodott a döntésen és szerződésszegésről beszél.

Az Opel újabb leépítést hajt végre Németországban: bár korábban még ígéretet tettek a szerszámgépgyártással foglalkozó részleg részbeni megtartására, a legfrissebb hírek szerint a gyár az év végén bezár. Az üzemi tanács szerint szerződésszegés történt, és a cégvezetés korábban azt ígérte, hogy 160 munkahely megmarad a gyárban.

Az üzemi tanács mellett az IG Metall szakszervezettel kötött megállapodását is megszegi az Opel – a szakszervezettel korábban arról írtak alá vállalást, hogy innovatív megoldásokkal fejlesztik ezt a gyárat.

Jöhet a sztrájk?

Az Opel nemrégiben került be a Stellantis égisze alá a PSA részeként – a Peugeot pedig 2017-ben vásárolta meg a GM-től a német vállalatot. Akkor többezres elbocsátásokat hajtottak végre, ám éppen ezért 2025-ig nem lehet tömeges elbocsátás az Opelnél. Emiatt most is a szakszervezetekkel kötött megállapodások keretében hajtaná végre az elbocsátásokat a cég – írja az Automobilwoche.

Az Opel összes telephelyén megmozdulásokra kerülhet sor október 29-én a Stellantis ellen – hogy ezek a tüntetések sztrájkot is jelentenek-e, még nem tudni.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink