Gyártók Bevásárolta magát az Aston Martinba a Geely

Bevásárolta magát az Aston Martinba a Geely

autopro.hu/V.M. | 2022.10.03 12:23

Bevásárolta magát az Aston Martinba a Geely

Fotó: Aston Martin Lagonda Media

A Geely nemrég részesedést szerzett a Aston Martinban. A kínai vállalat a luxusautókat gyártó brit cégbe annak 654 millió font, vagyis közelítőleg 750 millió euró értékű tőkebevonásának részeként fektetett be.

Hirdetés

A Geely ezennel csatlakozott az Aston Martin részvényeseinek táborához, amiben ott van többek között a Mercedes-Benz és a Yew Tree, Lawrence Stroll vezérigazgató befektetési csoportja, ami jelenleg 19 százalékos részt birtokol.

A Geely 7,6 százalékos tulajdonrészt szerzett az Aston Martinban. Stroll üdvözölte a kínai vállalat csatlakozását, egyúttal köszönetet mondott a Mercedes-nek az újabb befektetésért és „az erős hosszú távú együttműködésért.”

Gyorsabb elektrifikáció?

Daniel Donghui Li, a Geely Holding Csoport vezérigazgatója szerint vállalata tapasztalataira és technológiáira alapozva sikerrel járulhat majd hozzá az Aston Martin jövőbeni sikeréhez.

A Geely potenciálisan felgyorsíthatja majd az Aston Martin elektrifikációját – mutat rá cikkében az electrive.com. Az Aston Martin 2024-ben kezdi meg első plug-in hibrid autója kiszállításait, amit 2025-ben fog követni az első teljesen elektromos típus. 2026-tól a márka minden új modellsorozata opcióként elektrifikált hajtással is kapható lesz, azonban az elektrifikáció foka nem ismert.

Saját kínai márkái mellett a Geely tulajdonában van a Smart, a Volvo Cars, és a Polestar, emellett többségi tulajdonosa a Lotus sportautó-gyártónak, és az Aston Martin mellett tulajdonrésszel bír a Mercedes-Benzben is.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink