Gyártók Bérléssel ad lökést az e-autóknak a Stellantis

Bérléssel ad lökést az e-autóknak a Stellantis

autopro.hu/V.M. | 2022.07.22 11:49

Bérléssel ad lökést az e-autóknak a Stellantis

Fotó: Stellantis Global Newsroom

A Stellantis Franciaországban egy új hosszú távú bérlési program keretében kínál akkumulátoros elektromos autókat azon ügyfeleinek, akik idősödő hagyományos hajtású járművüket egy kibocsátásmentes alternatívára cserélnék.

Hirdetés

Mostantól a konszern azon francia ügyfeleinek, akik egy 2011-nél korábban regisztrált dízel vagy egy 2006 előtt forgalomba helyezett benzines autót számítanának be egy elektromos autó vásárlásakor, lehetősége lesz az új járművet előfizetés keretében használni.

A vásárlók a Peugeot e-208, az Opel Corsa-e, és az Opel Mokka-e modellek közül választhatnak, később azonban a Stellantis más tisztán elektromos típusai is meg fognak jelenni a kínálatban.

A bérlési programot választóknak előleget kell fizetnie, ami után havi legalább 110 euró fix havidíjat kell fizetniük, továbbá minden megtett kilométer után hét eurócentet számítanak fel. Mivel azonban a Stellantis a tényleges használattól függetlenül elvárja 500 kilométerre jutó díj kifizetését, ezért a tényleges fix havi bérleti költség legalább 145 euró.

A cél: elérhetőbbé tenni a villanyautózást

A hamarosan Franciaországon kívül más európai országokban is elérhető bérlési programmal a Stellantis, közleménye szerint egy újabb lépést tesz a fenntartható mobilitás ösztönzése felé, egyúttal elérhetőbbé teszi az elektromos autók használatát.

„A program fő célja, hogy lehetővé tegye a jármű tejes költségének jobb hozzáigazítását a valós használathoz” – áll a Stellantis közleményében. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy mivel havi 500 kilométert mindenképpen ki kell fizetni, a költségek csak azok számára lehetnek a használattal arányosak, akik félezernél több kilométert tesznek meg autójukkal egy hónapban.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink