Gyártók Bemutatta elektromos SUV-ját a Polestar

Bemutatta elektromos SUV-ját a Polestar

autopro.hu/V.M. | 2022.10.14 08:19

Bemutatta elektromos SUV-ját a Polestar

Fotó: Polestar Global Media Newsroom

A kínai Geely alá tartozó svéd Polestar bemutatta harmadik modelljét, a Polestar 3-at. A teljesen elektromos szabadidő-jármű nem éppen alábecsülendő teljesítményadatokkal érkezik.

A Polestar 3 dizájnja sokat kölcsönöz a kétajtós 1-től és a négyajtós 2-től. Visszaköszönő részletek például az első fényszórókban megbúvó, „Thor kalapácsát” formáló alakzatok, míg hátul a teljes szélességben futó fénysor a Polestar 2 hátuljára emlékeztet.

A Polestar „aerodinamikus nagyteljesítményű elektromos SUV-ként” hivatkozik a kupésított tetővonalú 3-ra. A típus légellenállási együtthatója 0,29, aminél a Mercedes-Benz EQS, a Tesla Model X és a BMW iX a maguk 0,20, 0,24 és 0,25 értékeikkel ugyan jobbak, a Polestar autója így is előnyös pozíciót tudhat magáénak a mezőnyben – mutatott rá a Motor1.com.

Nagy hatótáv, villámgyors töltés

A Polestar 3 400 voltos elektromos rendszeréhez egy 111 kilowattóra kapacitású lítiumion akkumulátor csatlakozik, amely kettő elektromos motort táplál. Az Európában használt WLTP tesztciklus szerint mindez 610 kilométeres hatótávolságot biztosít a Polestar autójának.

Fotó: Polestar Global Media Newsroom

Töltési idő tekintetében a Polestar 3 vezetőnek számít a saját szegmensében. 250 kilowattos DC villámtöltéssel az akkumulátor 10-ről 80 százalékra mindössze fél óra alatt tölthető fel. Ugyancsak különlegessé teszi a típust, hogy gyárilag képes a kétirányú töltésre.

A kettő elektromos motor együttes teljesítménye 489 lóerő, ami a feláras Performance csomaggal 517 lóerőre növelhető. A 0-100 kilométer/órás sprintet alapból öt, míg növelt teljesítménnyel 4,7 másodperc alatt tudja le a felszereltségtől függően körülbelül 2600 kilogrammot nyomó Polestar 3.

Előrendelésre már van lehetőség, a gyártás azonban csak 2023-ban fog kezdődni. A Polestar 3 egyelőre csak egy felszereltségi szintben érhető el, átszámítva közel 39 millió forintos áron.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink