Gyártók Befejezik a Nissan Leaf európai gyártását

Befejezik a Nissan Leaf európai gyártását

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.04 08:20

Befejezik a Nissan Leaf európai gyártását

Fotó: Nissan Press

A Nissan a hírek szerint március elején befejezi a jelenlegi Leaf gyártását sunderlandi üzemében, miközben három új elektromos autó gyártására készül a létesítményben.

A Leaf utódja egy elektromos crossover lesz, amelyet várhatóan még idén bemutatnak a 2026-os gyártáskezdet előtt. A másik két autó a Nissan Qashqai és a Nissan Juke elektromos utódja lesz. A Nissan 2013-ban kezdte meg az első Leaf gyártását Sunderlandben, három évvel a bemutatása után. A jelenlegi, második generációs Leaf 2017-ben érkezett meg.

A Nissan szóvivője elmondta: „A Nissan Leaf jelenlegi generációja, a világ első 100 százalékban elektromos meghajtású tömegpiaci járműve Európában életciklusa végéhez közeledik. A piaci készlettől függően az európai vásárlók a járműkészlet elfogyásáig adhatják le megrendeléseiket.”

A Nissan már bejelentette, hogy a fenntarthatóság és a villamosítás iránti elkötelezettségük részeként a sunderlandi üzemben gyártandó, 100 százalékban elektromos járművek új termékcsaládját tervezi az európai piacra.

Más piacokra még gyártanak

Más piacok számára várhatóan folytatódik a cég amerikai és japán üzemeiben. A Sunderlandben gyártott európai készleteket a jelentések szerint valószínűleg az év végéig értékesítik.

Amikor a harmadik generációs Leaf 2026-ban megérkezik, a Nissan előrejelzése szerint évente mintegy 100.000 darabot gyárt majd a sunderlandi üzemben. Ezt a törekvést a helyszínen működő Envision AESC akkumulátorgyártó partner fogja támogatni, amely még az idén megnyitja új akkumulátorgyárát – írja az Autocar.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink