Gyártók Beestek a BMW eladásai

Beestek a BMW eladásai

autopro.hu/P.B. | 2022.07.08 17:22

Beestek a BMW eladásai

Fotó: BMW Group Press

Az év első felében jelentősen visszaestek a BMW eladásai. Ennek több oka is volt, köztük a félvezetők hiánya és a háborús helyzet is. Az első negyedévben is csökkentek a BMW számai, de az igazi zuhanást a második negyedév hozta.

Az elektronikai alkatrészek terén továbbra is tapasztalható szűk keresztmetszetek, az ukrajnai háború és a kínai koronavírus-zárlatok rányomták a bélyegüket a BMW értékesítési adataira a második negyedévben: a bajor OEM július 8-án székhelyén, Münchenben bejelentette, hogy 563.536 BMW, Mini és Rolls-Royce autót értékesített az év második negyedében.

Ezzel az autógyártó csaknem ötödével kevesebb autót szállított ki, mint az előző év azonos időszakában. Az év első negyedévében tapasztalt nem túl nagy visszaesés után így összességében az első félévben 13,3 százalékos visszaesést könyvelhet el a BMW, ami mintegy 1,16 millió autó kiesését jelenti.

Az alapmárka csökkenése az első hat hónapban éves szinten 13,7 százalékos volt, a Mini esetében közel tizenegy százalék a mínusz, a Rolls-Royce-nál pedig minimális javulás volt tapasztalható. Jelentősen, bő ötödével, 184.553 darabra nőtt az elektromos járművek értékesítése a BMW Csoportnál, ez magában foglal a 75.891 tisztán elektromos autót is – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink