Gyártók Az LG-vel okosít a Volkswagen

Az LG-vel okosít a Volkswagen

autopro.hu/B.B. | 2016.07.08 14:22

Az LG-vel okosít a Volkswagen

Közös platformot dolgoz ki a dél-koreai és a német cég az összekapcsolt autók fejlesztéséért. Az autók környezete, otthonunk is egyre intelligensebb lesz.

Hirdetés

Úgy látszik, a németek az adatok feldolgozásában sem szeretnének nagyon lemaradni a Google vagy épp az Apple mögött, hiszen közös kommunikációs platformot fejlesztenek és az LG-vel. Az Automobilwoche szerint a helyfüggő szolgáltatásokkal nem csak az autók kommunikálhatnak egymással, hanem a kocsi, az okostelefonok és az intelligens háztartási eszközök, mint a világítás, vagy a biztonsági rendszerek is. A tervek alapján a személyre szabhatóság is jelentős szerepet kaphat, a fogyasztó a leggyakrabban használt eszközöket tetszőleges hálózatba rendezheti.

A VW és az LG együttműködése nem most kezdődött, a tavalyi CES technológiai kiállításon például az egyik kiállított Audit az LG (a piacon még meg sem jelent) okosórájával lehetett vezérelni. A kapcsolat erősítése már csak azért is előnyös lehet a VW számára, mivel az LG időközben az elektromos autókhoz való akkumulátorok egyik legnagyobb beszállítója lett.

A német lap szerint az iparági szereplők számára egyre nagyobb kockázatot jelent, hogy a Google és az Apple rátelepszik a járműiparral kapcsolatos adatok feldolgozására, így felértékelődik a saját fejlesztésű, független platformok szerepe. Ennek is szerepe lehetett abban, hogy a három német prémiumgyártó közösen vásárolta meg a Nokia HERE térképészeti szolgáltatását.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink