Gyártók Az iPhone egykori tervezőjével dolgozik a Ferrari

Az iPhone egykori tervezőjével dolgozik a Ferrari

autopro.hu/P.B. | 2021.10.06 12:19

Az iPhone egykori tervezőjével dolgozik a Ferrari

Fotó: Facebook/Ferrari

Az Apple két korábbi tervezője – Sir Jony Ive és Marc Newson – által alapított LoveFrom nevű céggel lépett partnerségre a Ferrari. A hosszú távú megegyezésről nem árultak el részleteket, így például azt sem tudni, milyen modellek tervezésében vesznek majd részt a szakemberek.

A LoveFrom nevű vállalatot 2019-ben alapította az Apple két korábbi dizájnere, Sir Jony Ive és Marc Newson. Azóta a cég számos mérnököt és tervezőt vett át az Apple-től, olyanokat, akik a különböző csatlakozókat, vagy éppen a MacBook touchpadját tervezték.

Ive és Newson többek között az iPhone, az iPod, az iPad vagy éppen az AppleWatch tervezésében vállaltak vezető szerepet. Most a cég nevében úgy nyilatkoztak, hogy izgatottan várják az együttműködést a Ferrarival.

Valószínűleg nem autót fognak tervezni

Az Autocar szerint vélhetően nem közvetlenül az autók tervezésében vesznek majd részt a szakemberek, hanem például a jövőbeli Ferrari modellek infotainment kijelzőinek tervezése hárulhat a LoveFromra, vagy éppen a Ferrari nem autókhoz köthető termékeinek külsejét fogják megálmodni.

Érdemes megjegyezni, hogy Marc Newson még 1999-ben részt vett a Ford 021Concept tervezésében, ami azonban nem került sorozatgyártásra. A szakember emellett több veteránautó tulajdonosa is, melyekkel különböző rendezvényeken is részt szokott venni.

Kiemelt Partnereink