Gyártók Az Audi több elektromos modellje is késhet

Az Audi több elektromos modellje is késhet

autopro.hu/V.M. | 2023.11.20 08:21

Az Audi több elektromos modellje is késhet

Fotó: Audi MediaCenter

Abban nincs új, hogy az Audi Q6 e-tron modellje a tervezettnél jóval később jelenik meg, német sajtóértesülések szerint azonban a vállalat más elektromos autóinak megjelenését is elhalasztják. Mi több, az egyik modellsorozatot jelentősen áttervezhetik.

Hirdetés

Korábban arról érkezet hír, hogy a Q6 e-tron elektromos SUV-t 2024 márciusában fogják bemutatni. Most a Handelsblatt bennfentes forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az értékesítés megkezdését 2024 nyarára időzítik – két évvel az eredetileg kitűzött 2022-es időpont utánra.

A német lap értesülései szerint a Q6 e-tron bevezetéséhez igazodva az Audi az egész modelloffenzíváját hónapokkal halasztja. Ez azt jelenti, hogy a Mercedes EQE és a BMW i5 modellekkel versenyre kelő A6 e-tron bemutatása is csúszik, úgy tűnik jövő év májusára.

A dolgok mögé nézve az új modellek későbbi bevezetése már nem tűnik meglepőnek: a Q6 e-tront szánják az első Audinak, amely az új PPE padlólemezre épül, így nyilvánvaló hogyha az később jelenik meg, akkor a többi PPE-t használó autó is csak később kerülhet gyártásba.

Gyors változásokat akar az új vezető

Az electrive.com által szemlézett beszámoló szerint a modellbevezetési tervek átrendezése része azon változásoknak, amiket Gernot Döllner, az Audi új vezérigazgatója kezdeményezett azt követően, hogy szeptember 1-én Markus Duesmanntól vette át a vállalat irányítását.

A bennfentesek szerint beosztottjaitól sokat követelő Döllner „gyors változásokat” akar látni. Ugyanakkor ő maga is nyomás alatt áll, hiszen az elődje alatt bejelentett elektromos modelleket piacra kell vinnie, hoznia kell a Wolfsburgban elvárt eredményeket, egyúttal a késésekhez hozzájárult fejlesztési problémákat is fel kell számolnia.

Az ügyhöz közeli források szerint feltehetőleg szoftveres és mechatronikai jellegű problémák hátráltatták a Q8 e-tron fejlesztését, a gondok fényében pedig a projektet nem viszik végig eddigi formájában. Ha minden igaz, az Audinál most úgy tervezik át a járművet, hogy az egy Volkswagen SUV alapjául is szolgálhasson.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink