Gyártók Az Audi is olcsóbb e-autót tervez

Az Audi is olcsóbb e-autót tervez

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.22 12:20

Az Audi is olcsóbb e-autót tervez

Fotó: Audi

Az új belépőszintű elektromos autó a Q4 e-tron alatt helyezkedik majd el. A Q4-es ára valamivel több mint 46 ezer eurótól indul, ennél olcsóbb elektromos autóval is készül az Audi.

Az Audi egy új, olcsóbb e-autótt tervez, egy elektromos A3-ast vagy Q3-ast. Miután a héten bemutatta az új Q6 e-tron-t, a következő generációs prémium középkategóriás elektromos SUV-ját, az Audi egy kisebb, olcsóbb e-autót is tervez. A Q6 e-tron Gernot Döllner vezérigazgató szerint „egy átfogó termékkezdeményezés kezdete." Döllner elmondta, hogy a vállalat felgyorsítja egy új belépő szintű elektromos autó fejlesztését, amely az A3 vagy a Q3 elektromos megfelelője lesz. Az A1 és a Q2 nyugdíjazása után az A3 és a Q3 az Audi legkisebb modelljei.

Döllner nem árult el részleteket, de tekintve, hogy az Audi az SUV-kat részesíti előnyben, a belépőszintű e-autó inkább crossover-szerű kialakítást kaphat a Q3 testvéreként. A jelentés megjegyzi, hogy Oliver Hoffman volt technológiai vezető azt állította, hogy a Volkswagen MEB platformja lesz az e-autó alapja, nem pedig az új PPE, amely a Q6 E-tront hajtja.

Az Audi főnöke szerint „még nem született végleges döntés arról, hogy melyik platformot használjuk", ami arra utal, hogy ez még változhat. Az új elektromos autó várhatóan 2027-ben kerül piacra – írja az Electrek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink