Gyártók Győri szívvel mutatkozott be a legújabb Audi

Győri szívvel mutatkozott be a legújabb Audi

autopro.hu | 2024.03.19 09:20

Győri szívvel mutatkozott be a legújabb Audi

Fotó: Audi Hungaria

Bemutatkozott az Audi Q6 e-tron, az első olyan modell, ami Premium Platform Electric, prémium elektromos platformra (PPE) épül. Ezzel a bemutató a vállalat számára a következő meghatározó lépést jelenti a prémium elektromobilitás felé vezető úton.

Hirdetés

Az Audi Q6 e-tron az Audira jellemző SUV formavilágot testesíti meg az e-tron-specifikus dizájn konzekvens továbbfejlesztésével. A modell belső terében debütáló új designfilozófia és jövőbe mutató technológiák a négykarikás márkánál az elektromobilitás új fejezetét képviselik, és minden nap átélhetővé teszik „A haladás technikáját”. Az Audi Q6 e-tron modellsorozattal az elektromobilitás megérkezett a vállalat központjába, Ingolstadt gyártósoraira, míg a modell elektromos hajtásai Győrben, az Audi Hungariánál készülnek.

A Porschéval közösen fejlesztett PPE platform, valamint az E3 1.2 elektronika-architektúra az elektromos hajtásláncú Audi modellek globális kínálatbővítésének meghatározó mérföldkövei, egyben első jelei a modellportfólió átfogó megerősítésének és fiatalításának. Az Audi Q6 e-tron alátámasztja a márka ígéretét, miszerint az Audi kínálatában 2027-ig valamennyi szegmensben szerepelni fog elektromos autó.

„Az új PPE-platformra épülő Audi Q6 e-tron vevőink számára a prémium elektromobilitás következő technológiai szintjét jelenti” - mondta Gernot Döllner, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke az ingolstadti központban tartott világpremier kapcsán.

„A PPE is bizonyítja, hogy a Volkswagen Konszernen belül milyen hatékonyan tudjuk összekapcsolni kompetenciáinkat, és így tovább tudunk haladni az elektromobilitás útján. A PPE lehetővé teszi számunkra, hogy különböző szegmensekben magas technológiai színvonalú, nagy darabszámban gyártott modelleket vigyünk piacra, melynek köszönhetően tovább tudjuk elektrifikálni modellportfóliónkat” - folytatta Gernot Döllner.

Győrből a világnak

A PPE hajtások sorozatgyártása a tavalyi évben kezdődött egy területeket átívelő együttműködés eredményeként, melynek keretében a győri Műszaki Fejlesztés, a Kísérleti Motorgyártó Központ, a Gyártástervezés, a Minőségbiztosítás és a gyártás dolgozott szorosan együtt. A PPE hajtások gyártása a státor és váltókomponensek gyártásából, valamint a hajtások összeszereléséből tevődik össze. A PPE számára készülő elektromos hajtások gyártásához a munkatársak új kompetenciákat sajátítottak el, és célzott továbbképzéseken vettek részt.

„Motorgyártásunkban éljünk a transzformációt, melyre a PPE-projekt egy tökéletes példa: az új hajtások gyártósorait egy korábbi, belső égésű motorok gyártásának otthont adó csarnokban alakítottuk ki, számos kolléga a belső égésű motorok világából váltott az új hajtások gyártóterületére. Számukra a vállalat egy átfogó képzési programot biztosított”, mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Magyarországon az Audi Q6 e-tron forgalmazója a Porsche Hungaria.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, a gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink