Gyártók Az akkucellák új generációjára fókuszál a Renault részlege

Az akkucellák új generációjára fókuszál a Renault részlege

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.26 15:18

Az akkucellák új generációjára fókuszál a Renault részlege

Fotó: Renault

A Renault elektromos autókkal foglalkozó Ampere részlege megkezdte egy akkumulátorcellás laboratórium építését a Renault csoport műszaki központjában Franciaországban. Az akkumulátorokra szakosodott technológiai központ a tervek szerint 2025 második felében nyílik meg.

Hirdetés

A laboratóriumot prototípusok kifejlesztésére és az akkumulátorcellák értékelésére fogják használni, és célja, hogy segítsen „előre látni a technológiai fejlődést" – írja az Ampere a sajtóközleményben. A Mercedes-Benz vagy a BMW németországi akkumulátorcella-kutató központjaihoz hasonlóan a Renault részlege nem kíván saját cellagyártást előkészíteni. Ehelyett a trendeket és a fejlesztéseket akarja megérteni, és maga akarja kifejleszteni a következő generációs cellákat. Az olyan partnerek, mint az AESC és a Verkor azonban továbbra is átveszik a komplex gyártást.

A labry-i laboratórium „stratégiai jelentőségű lesz, hogy meghatározzuk a legjobb kompromisszumot a teljesítmény, a költségek, a tartósság és a biztonság között a jövőbeli akkumulátoraink esetében, és előre jelezzük a technológiai fejlődést a cellák területén" – tette hozzá a vállalat. Emellett a Renault részlegnek a cellaszállítók folyamatainak értékelésében való jártasságát is szeretnék megerősíteni.

A 3000 négyzetméteres épület két szintjén több mint 120, a cellák fejlesztésére és elemzésére szolgáló készüléket helyeznek el. Ezek közé tartoznak a prototípus gyártásához szükséges gépek is egy 600 négyzetméteres helyiségben. A labry-i létesítményeket elektrofizikai-kémiai jellemzésre is használják majd, ahol a cella kémiai viselkedését vizsgálják a tartósság és a gyakori gyorstöltés hatásainak pontosabb meghatározásának érdekében – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink