Gyártók Autóipari lean termelési díjat kapott a Škoda

Autóipari lean termelési díjat kapott a Škoda

autopro.hu | 2019.08.07 16:00

Autóipari lean termelési díjat kapott a Škoda

A csehországi Kvasiny gyárában alkalmazott dProduction projektjéért a „Különdíj – Okos digitális alkalmazás” kategóriában a Škoda Auto elnyerte az „Autóipari Lean Termelési Díjat”.

Az Automobil Produktion szakmai magazin és az Agamus Consult vállalati tanácsadó 17 ország több mint 1200 nevezettje közül választotta ki a díjazottakat.

Ipar 4.0 technológiák alkalmazása

A Škoda Auto „dProduction” projektje az Ipar 4.0 technológiák alkalmazása a gyártási folyamatok digitalizálásában témával foglalkozik. Cél hatékonyabbá tenni a papírmentes szerelősort, miközben időt takarítanak meg és segítenek megelőzni a hibákat. A megoldás egyaránt megkönnyíti a tájékozódást a dokumentációk és a kézikönyvek között, illetve a munkahelyen. A projekt négy alappillére a „Komplexitás-megjelenítés”, a „Digitális csapatmunka”, a „Digitális minőséginformációs rendszer” és a „Digitális műveleti utasítások” .

1,2 millió eurós befektetés

A cseh autógyártó Kvasinyban működő gyárában a Škoda Superb és Kodiaq szerelősorán vezette be idén áprilisban az új koncepciót, amelybe a Škoda Auto több mint 1,2 millió eurót invesztált. Az üzem gyártókapacitásának maximális kihasználása érdekében a vállalat már jó néhány éve folyamatosan korszerűsíti ezt a termelési helyszínét.

Fejlett termelési helyszín

Michael Oeljeklaus, a Škoda Auto igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja kiemelte: „Az díj újabb bizonyítéka annak, hogy Kvasiny a világ legfejlettebb termelési helyszínei közé tartozik. Nagy örömmel tölt el minket, hogy a szakmai zsűri a nemrég bevezetett dProduction projekttel az egyik legjobb autógyárrá választotta meg Kvasinyban működő létesítményünket.”

Lean termelésre kidolgozott koncepcióik

Michael Oeljeklaus a termelés és a logisztika szakterületei részéről a 14. Autóipari Lean Termelési Kongresszus alkalmával veszi át a díjat, amelynek 2019. november 5-6-án Wolfsburgban a Volkswagen ad otthont. A díj célja, hogy mércét állítson a lean termelés és a digitalizálás területein a nemzetközi autóiparban. A novemberi kétnapos rendezvény során ennek szellemében a legjobbak bemutathatják a lean termelésre kidolgozott koncepcióikat és megoldásaikat.

Nyitókép: Škoda

Kiemelt Partnereink