Gyártók Augusztusban jöhet a Tesla robotaxija

Augusztusban jöhet a Tesla robotaxija

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.08 12:18

Augusztusban jöhet a Tesla robotaxija

Fotó: Tesla

Az autonóm jármű az elmúlt években a Tesla értékelésének egyik alappillére volt, mivel Musk önvezető funkciókkal igyekszik növelni a vállalat autóinak értékét a szoftverek segítségével.

Korábbi interjúkban Elon Musk a Tesla Full Self-Driving (FSD) szoftverét úgy emlegette, mint ami képes az autók értékének növekedésére. Az FSD azonban béta tesztelés alatt maradt egészen az év elejéig, amikor a Tesla elkezdett „felügyelt" FSD-ként hivatkozni rá. A szoftver jelenleg „kettes szintű" besorolású egy egytől hatig terjedő iparági szabvány szerint. Ez azért van így, mert az FSD még mindig teljes emberi felügyeletet igényel, és nem teljesen autonóm.

Korábban a Reuters arról számolt be, hogy a Tesla törölte egy kapcsolódó projekt, egy olcsóbb elektromos autó terveit, hogy több erőforrást tudjon a robotaxi mögé állítani. Musk ezt cáfolta. Egyelőre nem világos, hogy milyen árképzéssel rendelkezhet egy esetleges robotaxi, és hogy azt fogyasztóknak vagy vállalkozásoknak értékesítenék-e. Az FSD jelenleg havi 200 dollárba kerül azoknak a tulajdonosoknak, akiknek az autója rendelkezik a megfelelő hardverrel – írja a Business Insider.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink