Gyártók Leépítések jönnek a brit luxusmárkáknál

Leépítések jönnek a brit luxusmárkáknál

autopro.hu/V.M. | 2020.06.05 10:20

Leépítések jönnek a brit luxusmárkáknál

Fotó: Bentley Newsroom

A koronavírus nyomán visszaesett kereslet miatt a Bentley körülbelül ezer, az Aston Martin pedig mintegy ötszáz fővel készül csökkenteni munkavállalói állományát.

Hirdetés

A Bentley terveiről a BBC értesülései alapján számolt be a Reuters. A Volkswagen Csoportba tartozó autógyártó június 5-én pedig hivatalosan is bejelentheti a leépítést, mely keretében felajánlhatja dolgozóinak az önkéntes távozás lehetőségét.

Egy másik brit luxusautókat gyártó vállalat, a 107 éves Aston Martin azt közölte, hogy az ötszáz fő elküldése az eredetileg tervezettnél alacsonyabb termelési volumen, illetve a javuló termelékenység miatt vált szükségessé. A következő napokban munkavállalói és szakszervezeti konzultációk fognak indulni.

Hamarosan érkezik az első SUV

A gyártó részéről azt is elárulták, hogy az első SUV-jük, a DBX kiszállításai a terveknek megfelelően továbbra is a nyáron fognak megtörténni, a típusra pedig már sok megrendelés futott be.

Az Aston Martin eladásai 2020 első negyedévében majdnem harmadával estek vissza az új típusú koronavírus miatt, aminek eredményeként az autógyártó veszteséggel zárta az első három hónapot. A vállalat most a leépítésen felül többek között a marketinggel, az utazásokkal és a létesítményeivel kapcsolatos különböző kiadásait is csökkenteni szeretné. A reformok a számítások szerint 12 millió fontot fognak felemészteni, ugyanakkor éves szinten 38 millió font megtakarítását remélik tőlük.

Kiemelt Partnereink