Gyártók Alig, hogy újraindultak, rögtön két gyárát is bezárta a Ford

Alig, hogy újraindultak, rögtön két gyárát is bezárta a Ford

autopro.hu/P.B. | 2020.05.21 12:23

Alig, hogy újraindultak, rögtön két gyárát is bezárta a Ford

Fotó: Ford Media Center

Szerdán két gyárát zárta be a Ford az Egyesült Államokban, alig néhány nappal azután, hogy hétfőn újraindulhatott a termelés az országban. Az egyik üzemben koronavírussal fertőzött dolgozót találtak, míg egy másikban az alkatrészellátás hiányosságai miatt kellett leállítani a termelést.

Hirdetés

A Michigan államban található dearborni üzemét koronavírus-fertőzés miatt kellett bezárnia a Fordnak. A tesztelés során az egyik alkalmazottnál pozitív eredményt mutatott a vizsgálat, emiatt az egész gyárat bezárták, hogy a járvány terjedését megfékezhessék.

Chicago városában szintén a járvánnyal összefüggésben állt le a termelés, de itt azért, mert az alkatrészellátás nem biztosított. A Ford nem árulta el, hogy melyik beszállítójának akadt problémája, azonban a Reuters úgy tudja, hogy a Lear hammondi üzemének egy dolgozója szintén koronavírussal fertőződött, emiatt a Lear leállította a termelést az adott gyárban.

Már kedden is adódtak gondok

A Ford chicagói üzemét kedden kétszer is be kellett zárni, ugyanis két dolgozó koronavírus-tesztje is pozitív lett a nap folyamán, két különböző műszakban.

A Ford szóvivője szerint már szerdán visszatért a munka az újraindulás utáni megszokott rendhez mindkét üzemben. Ezt többek között az tette lehetővé, hogy a teszteket az épületeken kívül végezték el, így a fertőzött dolgozók nem léptek be egyik csarnokba sem.

Szigorú előírások mellett indulhattak újra az észak-amerikai gyárak

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, számos gyár nyitotta újra a kapuit május 18-án az Egyesült Államokban. Az újraindulás feltétele volt, hogy a dolgozókat tesztelni kell, valamint egyéb szigorú óvintézkedéseket is hoznia kellett a gyáraknak.

Az USA másik két nagy autógyártója, a General Motors és a Fiat Chrysler közleményük szerint eddig nem szembesült semmilyen problémával a hétfői újranyitás óta egyik üzemében sem.

Kiemelt Partnereink