Gyártók Visszahívás: több tízezer autót érint akkuprobléma

Visszahívás: több tízezer autót érint akkuprobléma

autopro.hu/P.B. | 2023.03.02 08:19

Visszahívás: több tízezer autót érint akkuprobléma

Fotó: Peugeot Media

A Stellantis és a Toyota számos elektromos modelljét szervizbe kell vinni az esetleges akkumulátorproblémák miatt. Az érintett járművek mindegyike 2022-ben készült. A visszahívás oka a vontatóakkumulátor vezérlőegységének szoftverében előforduló lehetséges hiba.

Egészen pontosan az érintett modellek speciális szoftverkalibrációjában lehet hibás beállítás, amit a visszahívás során orvosolna a gyártó. A hiba miatt előfordulhat, hogy a cella feszültsége és/vagy az akkumulátor hőmérséklete helytelenül érzékelhető. Ebben az esetben a vészhelyzeti rendszer leállítja a motort, hogy elkerülje a vontatási akkumulátor károsodását.

A probléma kijavítása érdekében a hajtóakkumulátor vezérlőegységének szoftverét a műhelyben ellenőrzik vagy frissítik – írja az electrive.com.

Az érintett modellek között szerepel a Citroën E-Berlingo és E-C4, ezekből összesen 8726 érintett globálisan. A DS3 Crossback modellből 2413, a Peugeot E-208, E-2008, E-Partner és E-Rifter típusokból összesen mintegy 21.349 jármű érintett világszerte.

Emellett a 2022.09.06. és 2022.11.30. közötti időszakban gyártott Toyota Proace Electricet is visszahívják, összesen 1063 járművet, valamint az Open Corsa, Combo és Mokka modellekből összesen 13.507-et kell visszahívni csak Németországban.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink